donderdag 17 maart 2016

MIJN NEUSPIERCINGVandaag ga ik jullie vertellen over mijn neuspiercing. Over waar ik hem heb laten zetten, over hoe ik het piercen heb ervaren, over de nazorg en welke piercings ik heb. Toen ik overwoog om een neuspiercing te laten zetten, heb ik ook heel veel research gedaan en artikelen gelezen. Dus vandaar dat ik mijn ervaring met jullie wil delen.


Waar heb ik mijn neuspiercing laten zetten?
Ik heb hem laten zetten mij "Tattoo Blitzz", hier kun je tattoos en piercings laten zetten. Tattoo Blitzz is te vinden in groningen. Het exacte adres staat op de website. Zoals op de site na te lezen is, hanteren ze de officiële richtlijnen van de GGD. Ze werken hygiënisch, vakkundig en professioneel. De site zag er  verder ook goed uit, dus ik had er een goed gevoel bij. Ik heb gemaild met de piercer en kreeg vrij snel reactie. Ik kreeg van hem de tijden dat hij aanwezig is en dan mocht ik zelf bepalen wanneer ik langs kwam. Hij was heel vriendelijk en duidelijk.

Toen ik daar kwam werd ik vriendelijk ontvangen en mocht ik even gaan zitten om te wachten, er was namelijk nog iemand voor mij. Toen diegene klaar was, kwam de piercer bij mij en kreeg ik twee (dezelfde) briefjes. Ik moest op eentje mijn gegevens invullen, of ik ook bepaalde aandoeningen/ziektes had. Daarna mocht ik mijn handtekening zetten. De ander mocht ik zelf houden, want daar stond op hoe ik de neuspiercing moest verzorgen nadat hij was gezet. Super handig en duidelijk. Toen mocht ik meelopen en ging ik zitten op een soort bank/stoel. Hij vroeg me of ik ook een ringetje in wilde later, zodat hij rekening kan houden met de plek waar hij de piercing zou plaatsen. Dat wilde ik wel, dus heeft hij er rekening mee gehouden.

Hij begon met het plaatsen van de stip met een speciale stift die daarvoor bedoeld is. Daarna mocht ik in de spiegel kijken om te bepalen of ik het goed vond. De eerste vond ik gelijk goed dus we konden snel verder. Ik had een piercing gekozen met een balletje erop, omdat de diamant er niet meer was. Alleen met roze, blauw en andere kleuren, maar dat wilde ik liever niet. Dus een balletje! Achteraf vind ik deze misschien nog wel leuker. Maar dus, ik had een piercing gekozen. Toen pakte hij de naald en een speciale tang. Het was een tang met van die rondjes, die je om het stipje kunt plaatsen zodat het stevig vastgehouden kan worden en de naald er makkelijk doorheen kan. Daarna drukte hij de naald "door" de stip. Toen de naald er doorheen zat, knipte hij een deel eraf. De piercing deed hij in het einde van de naald. Hij trok de naald er aan de andere kant weer uit, zodat de piercing zo makkelijk door mijn neus kon gaan en er zo in zat (als je het nog niet helemaal voor je ziet, dan kun je een filmpje opzoeken op YouTube). En dat was het eigenlijk al. Heel lang verhaal, maar dit verhaal typen duurt nog langer dan het piercen, haha. Het is zo klaar!


Mijn ervaring
Ik heb het hele proces al een beetje uitgelegd, maar onder dit kopje zal ik vertellen hoe ik de pijn heb ervaren. Het was niet de ergste pijn die ik ooit heb gevoeld. Natuurlijk voel je het wel, daar ga ik niet over liegen, maar het was ontzettend snel voorbij. Je ogen gaan wel ontzettend tranen, omdat het bij de traanbuis zit. Daardoor lijkt het misschien heftiger dan dat het eigenlijk is. Ik denk dat de pijn ook verschilt per persoon en hoe je het laat doen. Ik zou je aanraden om het te laten piercen, niet schieten. Maar bij mij viel het in ieder geval enorm mee!

De nazorg
Ik kreeg dus een papier mee met hoe je het na kunt verzorgen. De piercer zei dat elke dag twee keer met water reinigen al goed is. Als het dan toch erger werd, schoonmaken met een mengsel van zout en kokend water. Ik deed het eerst gewoon met water en dat ging prima. Na een tijdje werd ik verkouden (lekkere timing) en daardoor moest ik mijn neus snuiten.. Doordat dat moest, begon het rondom mijn piercing heel erg te irriteren en kwam er een soort vochtbultje. Ik heb toen zeezout besteld via alloverpiercings.nl. Daarvan doe je ongeveer de helft van een theelepel in een glas. Daar doe je kokend water bij en dat laat je afkoelen tot de temperatuur die jij aankunt (het liefst zo heet mogelijk). Laat het niet lauw/koud worden. Het is heel belangrijk dat het goed warm is. Dan dip je een wattenschijfje of wattenstaafje in het "zoutbadje". Het wattenschijfje kun je er helemaal overheen leggen en een beetje laten lekken. Met het wattenstaafje kun je wat beter bij de randjes. Je kunt natuurlijk ook beide doen.

Als het heel erg geïrriteerd is, raad ik je aan om het twee keer per dag te doen. Wordt het wat minder, doe het dan één keer per dag of zelfs één keer in de twee dagen. Te vaak schoonmaken is namelijk ook niet goed (tenzij het dus echt geïrriteerd is). Je voelt eigenlijk vanzelf wel aan hoe vaak je het moet schoonmaken. 

Over het verwisselen: dat deed ik pas na drie maanden. Ik snap dat je niet kunt wachten, dat had ik ook. Maar toen is hij alleen maar meer gaan irriteren. Heb alsjeblieft geduld, het is het waard. 


Mijn piercings
Er zijn verschillende soorten piercings. Ik heb een "L-vormige" (met het balletje) en een ringetje. Beide zilver van kleur. Ik heb de "L-vormige" bij Tattoo Blitzz laten zetten en ik heb zelf het ringetje besteld. Het ringetje heb ik van alloverpiercings.nl, tegelijk besteld met het zout.

Dit is de "L-vormige". Je hebt ook staafjes, maar die lijken mij minder fijn.

Dit is het ringetje. Na ongeveer drie maanden heb ik het ringetje er in gedaan (dus verwisseld).

Dit was alles wat ik te vertellen had over mijn piercing. Heb je nog vragen, stel ze dan gerust. Dit kan in de reacties hier beneden, maar je mag me ook altijd mailen naar contact@gejanna.nl.

Bedankt voor het lezen en hopelijk heb je er wat aan gehad als je op zoek was naar informatie over een neuspiercing. 


Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten