woensdag 11 mei 2016

Breadtime


 
Toen ik aan het werk was, kreeg ik ineens ontzettend zin in een broodje dat ik altijd bij de Hema eet. En omdat ik bij een supermarkt werk, dacht ik: waarom ga ik het niet zelf maken? Dus zo gezegd, zo gedaan. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je dit broodje kunt maken voor nog geen €4!
 
 
Wat heb je nodig?

Ik was zo slim om geen foto's van de producten te maken, dus heb ik deze prachtige collage gemaakt van plaatjes die ik op internet heb gevonden.
 
 Nog even op een rijtje:
- (Groene) pesto (190g);
- Rucola (75g);
- Ciabattina's (kleine, twee stuks in één verpakking);
- Twee tomaten;
- Eén zakje mozzarella;
- Beetje peper en zout voor de smaak.
 
Hiervan kun je twee broodjes maken. Van de pesto en de rucola zul je nog wel veel overhouden. Dat kun je later voor iets anders gebruiken of je koopt kleinere porties.



Bereiden.
 
- Verwarm de oven voor op 220 °C;
- Als de oven is voorverwarmt kun je de ciabattina's in de oven doen voor 6-8 minuten;
- Zodra de ciabattina's klaar zijn, kun je ze gaan beleggen;
1. Smeer de pesto uit op het broodje (hoeveelheid: naar eigen smaak).
2. Bedek de pesto met rucola.
3. Snij de mozzarella en de tomaten.
4. Leg de mozzarella en de tomaten om en om op de rucola (zoals ik op de foto heb).
5. Doe er wat peper en zou overheen voor de smaak.
 
Bon appetit!
 
 


 Je kunt het ook variëren met gewoon brood, zoals ik hier heb gedaan. Ik had nog rucola, pesto en mozzarella (ik had twee zakjes gekocht) over. De cherrytomaatjes vond ik nog in de koelkast, dus het kon perfect!

 
De kosten
Pesto: €0,89
Rucola: €1,00
Ciabattina's: €0,79
Twee (losse) tomaten: €0,41
Eén zakje mozzarella: €0,45
 

Totaal: €3,54

Zelf vind ik het een super lekker broodje geworden! Ik vond het wel de moeite waard om het met jullie te delen. Misschien kende je hem al, misschien niet. Het is in ieder geval een ideaal broodje, omdat het makkelijk, lekker en goedkoop is!
 
 
Liefs.


 

1 opmerking

  1. Ik ben dol op broodjes, en deze zien er heerlijk uit! Lekker belegd!

    BeantwoordenVerwijderen

© GEJANNA
Maira Gall