zondag 26 juni 2016

MEISJES EN MAKE-UP

Vandaag een iets "dieper" onderwerp waar ik het even over willen hebben. Spannend, maar wel nodig. Heel veel meisjes hebben tegenwoordig bakken vol make-up nodig om zich mooi te voelen. Ik vind dit zo slecht, want wie bepaalt er nou wat mooi is en wat niet? Natuurlijk zijn er ook meisjes die make-up gebruiken, puur omdat ze het leuk vinden (dat heb ik zelf ook). Maar vandaag wil ik het hebben over je onzeker voelen over jezelf zonder make-up.


Omdat ik zelf over dit onderwerp begin, vind ik het wel zo eerlijk om ook een foto in deze post te doen waar ik zelf make-uploos op sta. En ja het is een zwart-wit foto, maar dit vond ik gewoon de leukste! Ik betrap mezelf er op dat ik het toch ergens wel spannend vind om dit zo open en bloot te plaatsen, terwijl het nergens op slaat. Dit is wie ik ben, punt uit.

Iedereen zou geaccepteerd moeten worden, hoe ze er ook uitzien. Maar ja, hoe klein ben ik vergeleken met deze wereld om dit te zeggen. Er zijn zoveel oordelen in de wereld en het gaat nergens over. Ik durf te wedden dat elke vrouw het fijn vindt om aan het einde van de dag alle make-up eraf te halen en een lekkere joggingbroek aan te doen. Waarom onszelf forceren om make-up te dragen als we dat soms even niet willen? Of geen zin/tijd hebben? 

Nu ben ik zelf ook een keer zonder make-up naar school gegaan en daar werd door sommigen ook negatief op gereageerd, vooral door een jongen. Ik trek me daar verder niet heel erg veel van aan, maar er zullen meisjes zijn die hierdoor nooit meer zonder make-up de deur uit durven. Bij deze wil ik je meegeven: jongens dragen zelf ook geen make-up, dus wie zijn zij om te zeggen dat je dat wel moet doen? Daar hebben zij helemaal geen recht op. Is het toevallig een jongen die je leuk vindt of waar je verliefd op bent? Dan verdien je honderduizend keer beter, vergeet hem alsjeblieft.

Dit vind ik wel heel goed aansluiten bij wat ik hierboven heb geschreven.


Ik schrijf deze blogpost omdat ik het zo ontzettend belangrijk vind dat meisjes zich mooi voelen zonder make-up. Je bent mooi zoals je bent. Ook al zie ik je niet, ik weet het zeker. Zolang je zelfvertrouwen uitstraalt, zit het goed. Ik ben ook wel eens onzeker, dat heeft iedereen. Maar laat anderen alsjeblieft niet bepalen of je mooi genoeg bent ja of nee. Je zult altijd mensen hebben die je rot opmerkingen geven, maar hey die krijgen we allemaal. Meestal komen die opmerkingen van mensen die zelf hartstikke onzeker zijn. 

Ook schrijf ik deze blogpost omdat ik geïnspireerd ben geraakt door een bericht dat ik afgelopen week heb gelezen. Er stond in dat Alicia Keys nooit meer make-up wil dragen. Of ze dat ook echt gaat volhouden, weet ik niet. Maar ik vind het in ieder geval super inspirerend en een super sterk verhaal. Dat wil ik natuurlijk met jullie delen!

Deze foto vind ik zo ongelofelijk leuk. Hoe ze straalt en dat zonder make-up. Alicia had een post geschreven over het hele gebeuren. Ze begon de post met de middelbare school, waar ze alleen maar onzekerder werd van de "mooie" meisjes met lipstick en eyeliner. Ze zei: "It was a moment where a piece of you realizes that to fit in or be thought of as beautiful, you have to cover up to be a bit closer to perfect". 

Ook toen ze ouder en beroemder begon te worden kreeg ze steeds vooroordelen naar haar hoofd gegooid. Dat ze zich zou gedragen als een jongen en dat dat een reden zou zijn dat ze op meisjes zou vallen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is zo onnodig en gemeen om dat over iemand te zeggen die je niet kent. 

Op een dag was Alicia Keys vanuit de sportschool onderweg naar een fotoshoot voor haar nieuwe single. Ze was dus helemaal zonder make-up. Toen zei haar fotografe Paola dat ze de make-up en haar over moesten slaan en haar meteen moesten fotograferen, hoe ze er op dat moment uitzag. Alicia voelde zich een beetje onzeker, maar toen Paola eenmaal begon te schieten voelde ze zich sterker dan ooit.

Ik vind haar boodschap super sterk en ik ben het helemaal met haar eens. Je hebt helemaal geen make-up nodig om mooi te zijn, of nog beter gezegd: je mooi te voelen.

Natuurlijk draag ik zelf ook make-up en heb ik er helemaal niets op tegen als je het wel draagt, want iedere vrouw houdt er wel van om zich lekker op te tutten en te experimenteren. Daar sta ik ook helemaal achter, zolang het maar leuk blijft. Begin er niet mee omdat het moet van anderen of omdat je er onzeker over bent. Ik snap dat als je er onzeker over bent, je het super graag wil verbergen. Maar daar heb je alleen jezelf mee. Ik weet nog wel dat vroeger een oppas tegen me zei: "Je voelt je dan alleen maar meer onzeker als je een vriendje krijgt en je je make-up eraf haalt. Of bij bijvoorbeeld een slaapfeestje met vriendinnen". Ook zei ze dat je het ook natuurlijk kunt houden, dus een beetje mascara bijvoorbeeld. Geen geplamuurd gezicht, als je snapt wat ik bedoel.


Dit wilde ik heel graag even kwijt. Het is natuurlijk mijn eigen blog, dus ik kan het hier ook kwijt. Nogmaals: dit is geen haat naar meisjes die wel make-up dragen. Bedenk alleen goed waarvoor je het draagt.


Uitdagende vraag, maar wat vind jij het mooiste aan je gezicht? 
Ik vind van mezelf mijn sproetjes en oogkleur het mooist.


Liefs!

1 opmerking:

  1. Heel goed gezegd meis! Ben het helemaal met je eens <3
    En wat ik het mooist aan mijn gezicht vind? Mijn ogen en sproetjes ben ik toch erg blij mee :)

    BeantwoordenVerwijderen