woensdag 6 juli 2016

INSPIRATION TIME #1 | CLOTHING RACK


Afbeelding: Tumblr.

Ik wilde zelf iets anders met een gedeelte in mijn kamer, dus ik keek op voornamelijk Pinterest en Tumblr naar ideetjes en inspiratie. Daar kwam ik nogal vaak een kledingrek tegen en ik vond het er heel erg leuk uitzien! Ik spaar nu voor de vakantie, dus voorlopig nog geen verandering in mijn kamer. Maar hey, kijken kost niets. Daarnaast geef ik jullie ook nog eens inspiratie.

Allereerst meteen al een bijzondere, namelijk een kledingrek van een tak. Best handig lijkt mij, want je hebt geen stangen die ruimte innemen. Ook ziet het er nog eens super leuk uit. Dit is een kleding rek dat je, denk ik, zelf ook wel kunt maken. Een grote tak vinden, wit verven en er touwtjes aan hangen. Wie weet dat ik dit nog eens een keer ga proberen (budgetproof & leuk om te doen!).

Dit ziet er ook leuk uit! Een stang die doorloopt van de ene naar de andere muur. Zo heb je helemaal geen last van stangen of touwtjes. Zo kun je er bijvoorbeeld, zoals hierboven, planken boven hangen en er leuk decoratie materiaal neerzetten. Ook hebben ze er een ladekast tussen gezet. Het heeft wel iets, maar ik denk dat ik het zelf niet zo zou neerzetten. Als ik dan al een ladekast zou hebben, zou ik hem denk ik helemaal links of helemaal rechts plaatsen. 

Dit vind ik er ook heel mooi en rustgevend uitzien. Het is een hele witte, lichte kamer. Daar vind ik deze 'classy' kledingrek heel goed bij passen. Voor zover ik weet kun je dit kledingrek kopen bij de Ikea (toevallig gezien laatst). Het nadeel is wel dat het met stangen is en dus ruimte in beslag neemt, maar met de schoenen en de tas eronder ziet het er toch leuk uit! Ook de grote spiegel ernaast is iets wat ik heel mooi vind staan.

Dit vind ik er ook zo ontzettend leuk uitzien, met die lichtjes. Zoiets had ik zelf ook al in mijn hoofd. Dat kun je bijvoorbeeld bij die tak ook doen om het net iets leuker en meer bijzonder te maken. Verder ook weer lekker 'classy' met zwart, wit en grijs. 

Een kledingrek van hout vind ik er ook heel mooi uitzien. Dit gecombineerd met de grote fotolijst, heel leuk. Je moet er wel om denken dat je het niet te vol maakt, dan lijkt het zo druk (tenminste, dat denk ik). 


Dit waren voor zover een paar verschillende soorten kledingrekken. Het nadeel van kledingrekken is wel dat je het netjes moet houden en er niet teveel kleding op moet hangen. Daardoor kan het al snel te rommelig worden, of in ieder geval lijken. Maar als je daar rekening mee houdt, staat het wel ontzettend leuk! Vooral als je het combineert met leuke decoratie en lichtjes. Ook een ideetje: de kleding op kleur sorteren. Krijgt een heel leuk effect!

Als je meer inspiratie wil, raad ik je zeker aan om even op Pinterest of Tumblr te kijken. Daar vind je zo ontzettend veel leuke idee├źn en foto's.

Wat vind jij van een kledingrek?


Liefs!

4 opmerkingen:

 1. Ik vind een kledingrek wel leuk, alleen het neemt best veel ruimte in beslag..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is wel zo, maar ik heb gelukkig een grote kamer hihi!

   Verwijderen
 2. Ik heb er helaas geen ruimte voor in mijn kamer, maar anders had ik zeker een kledingrek aangeschaft. Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen