maandag 4 juli 2016

SPORT UPDATE #2 | JUNI

We zijn alweer een paar dagen juli en vandaar deze tweede update van het sporten. Het lijkt me wel leuk om dit elke keer ongeveer het begin van de maand te gaan doen over de afgelopen maand. Dus vandaag een terugblik naar de maand juni. De maand waar ik de challenge aanging die ik zelf had bedacht en een maand waar ik een beetje een minder goed gevoel over heb. 

In de vorige update had ik een challenge voor mezelf bedacht. "Deze maand lang geen frisdrank, chips, koekjes en snoepjes. Ook wil ik proberen om alleen water en thee zonder suiker/zoetje te drinken. Zo nu en dan melk.", dat is wat ik had bedacht om te gaan proberen. Ik heb het ongeveer twee weekjes volgehouden, maar toen ging het vanwege persoonlijke dingen niet meer zo goed. Wel heb ik veel minder "slecht" gegeten dan normaal, dus het is zeker niet voor niets geweest. Ik heb veel meer gelet op bijvoorbeeld een appel in plaats van een koekje en water in plaats van ice tea. Wat ik wel heb volgehouden is thee zonder suiker of zoetje drinken. Dat is nu een vast dingetje geworden en ik vind het nog lekker ook. Dus even samengevat: het is dan niet gelukt, maar het was zeker ergens goed voor! Dus als je ook zoiets probeert; voel je niet gefaald of slecht, maar focus je op de positieve kanten. 

Dan natuurlijk ook de update over het sporten.. Tsja, ik ben niet mega tevreden over het sporten deze maand. Dat is ook wat ik bedoelde in het beginstukje, dat ik er een minder goed gevoel over heb. Ik heb wel sowieso één keer per week gesport. Twee keer weet ik niet zeker, ik moet het echt beter bij gaan houden haha. In ieder geval niet drie tot vier keer, zoals in mei. Daar wilde ik wel naar streven, maar het was deze maand ook weer zo ontzettend druk met de laatste loodjes voor school. De laatste examens inleveren, eindgesprekken, portfolio inleveren. Maar, ik ben over naar het tweede jaar! Ook is het 7 juli voor mij vakantie, dus meer vrije tijd (meer sporten dus!). 

Niet alleen school was een excuus, maar ook het weer. Even serieus, het verbaast me dat het land nog niet overstroomd is zoveel water is er uit de lucht gekomen. Ik snap dat je nu denkt "watje, het is maar regen", maar om even 8-10 km naar basic-fit te fietsen (en ook weer terug!) is niet zo'n pretje met dat weer. Ik heb dan wel een rijbewijs, maar als je nog niet 18 jaar bent heb je daar niet zoveel aan. Met de bus kost ook weer veel geld als je dat bij elkaar optelt, dus ook niet een optie voor elke week. Dus ik hoop dat de zomer ons snel geeft wat het altijd belooft, zodat we weer gewoon kunnen fietsen en sporten.

Ik merk wel dat ik gewoon nog steeds motivatie heb. Dat ik me slecht voel als ik niet vaak genoeg heb gesport (naar mijn gevoel) en dat ik het gewoon begin te missen. Natuurlijk heeft iedereen wel zo'n dag dat hij/zij er geen zin in heeft, maar dat is ook gewoon normaal. Maar ik merk wel dat ik het oprecht leuk vind om te doen en dat het niet voelt als verplichting. 

Aankomende maand: wil ik meer gaan sporten. School is al geen excuus meer dus ik ga er voor! Ook wil ik gewoon doorgaan met letten op mijn eten, zoals ik in juni heb gedaan. Een appel in plaats van een koekje bijvoorbeeld. Ook lekker doorgaan met veel water drinken. Ik heb wel een paar keer ongezond gegeten, zoals even naar de Mc Donalds bijvoorbeeld. Daar voel ik me dan wel slecht over, maar je moet ook niet te streng zijn voor jezelf. Zolang je het niet elke dag doet, mag je best een keertje compenseren met een bakje kipnuggets.

Vond ik wel passen bij het compenseren, hihi!

Ik ga het deze aankomende maand beter bijhouden, qua hoe vaak ik per week heb gesport. Na deze een beetje teleurstellende maand geef ik juli een nieuwe kans. Niet blijven hangen in de teleurstelling, maar gaan met die banaan!


Liefs!

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikeltje! En herkenbaar is het ook. Ik gebruikte school ook altijd als excuus om niet te hoeven sporten, maar nu het vakantie is gaat het me een stuk beter af en hoef ik mezelf er amper meer toe te zetten. Heerlijk is dat. Succes ermee deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja school altijd.. Ik heb vanaf vandaag ook officieel vakantie dus yes ik ga ervoor! En bedankt :)

   Verwijderen
 2. Ik vind dit zo fijn om te lezen! Ik kan mezelf hier heel erg in herkennen. Vooral dat gevoel van dat je je er niet goed over voelt als je niet vaak genoeg gesport hebt in die week en dat je het dan eigenlijk wel een beetje mist - dat heb ik ook regelmatig! Zelf ben ik zo'n 2 maanden geleden begonnen met sporten en het bevalt mij ook heel erg goed en ik houd het nog steeds vol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, leuk dat je zoveel herkent! Goed dat je het volhoudt, houden zo. Succes! :)

   Verwijderen