woensdag 28 september 2016

AMSTERDAM | PHOTOGRAPHY

Dinsdag 23 augustus ben ik met mijn ouders, broertje en vriend een dagje naar Amsterdam geweest. Ik weet het, dat is al langer dan een maand geleden.. Maar beter laat dan niet, toch? Ik had een aantal foto's gemaakt en aangezien ik heel veel houd van fotografie, dacht ik; dat deel ik op mijn blog. Fotografie was eigenlijk ook een van de redenen dat ik een blog wilde beginnen. Natuurlijk plaatste ik al foto's bij bijvoorbeeld reviews, maar nooit echt een blogpost met alleen maar foto's (en een korte beschrijving). Het lijkt me dat leuk om vaker te gaan doen, dus vanaf vandaag een nieuwe blogpost categorie 'photography'!

Wat ik bedoel met deze categorie is dat ik een blogpost maak met foto's waar ik niet echt hele verhalen bij kan schrijven, zoals een review bijvoorbeeld. Maar toch wil ik zulk soort foto's graag delen, want ik heb er ook moeite in gestoken met bewerken en ben er dan ook trots op. Ook is het natuurlijk voor mezelf, zodat ik het terug kan kijken. Laten we doorgaan naar de foto's, bij een paar zal ik er kort iets over schrijven. Enjoy!

We gingen in eerste instantie naar Amsterdam om het Rijksmuseum te bezoeken. Daar zijn onder andere deze foto's gemaakt. Dit vind ik zelf persoonlijk de mooiste foto's.

Hoe leuk ziet dit eruit, al die boeken bij elkaar. Wauw! Dit gedeelte hoorde bij het museum en het grappige is dat er gewoon mensen zaten te studeren. Het wordt dus ook echt gebruikt. Heel leuk om te zien! Dit schilderij kent volgens mij iedereen wel. De welbekende 'Nachtwacht'! Het was heel leuk om dit schilderij in het echt te zien, want het is natuurlijk wel een heel bekend schilderij.


 Nog twee bekende schilderijen. 'Het melkmeisje' en een zelfportret van Van Gogh.

 Dit is een schilderij waarop de beeldenstorm is te zien. Deze foto wilde ik wel graag even laten zien, want dit is een van de weinige dingen die ik wél heb onthouden van de geschiedenis lessen! Ik ben niet goed in geschiedenis en eerlijk gezegd vind ik het ook niet heel erg interessant. Vandaar dat het best knap is dat ik dit heb onthouden! Voor zover de foto's die gemaakt zijn in het museum. Na het museumbezoek hadden we tijd over en zijn we Amsterdam gaan verkennen!


 Even poseren bij 'I AMSTERDAM' . Op de achtergrond zie je het Rijksmuseum.


 Toen we aan het lopen waren, liepen we over een brug. Vanaf die brug keek je zo over een gedeelte van het Vondelpark. Heel mooi!

 Ik had ook een nieuwe auto gekocht, zoals je kunt zien. Nee grapje, maar het was wel heel gaaf om er in te mogen zitten!

 Herken je dit hotel? Hier wordt RTL Late Night opgenomen! 

 Deze foto vind ik echt heel mooi. We zaten te eten bij een restaurantje en ineens zag ik deze weerspiegeling van de zon. Ik ben blij dat ik er een foto van heb gemaakt, want nu ik het bewerkt heb vind ik de foto extra goed gelukt.

Na een lange dag Amsterdam liepen we weer terug naar het station. Vandaar deze foto van Amsterdam Centraal als afsluiter.

Hopelijk vind je het idee van de nieuwe categorie 'photography' leuk. Ik in ieder geval wel! Nu kan ik ook mijn foto's delen waar ik niet hele verhalen bij kan typen. Ik vind het een hele leuke oplossing voor al mijn foto's die ik wel heel mooi vind gelukt, maar die ik dus niet post omdat ik geen idee heb waarbij dat zou moeten.

Welke foto vind jij het mooist?


Liefs!

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige reis! Ik weet zeker dat er na deze reis veel emoties zijn overgebleven. Vandaag ga ik op vakantie. Vroeger werkte ik hard, ik repareerde mijn auto na een verkeersongeval. Ik heb de details hier besteld. https://www.motor-doctor.nl/ dit is de beste service om te bestellen. Koffers springen over en ik verlaat de stad snel in de richting van het strand!

    BeantwoordenVerwijderen