zondag 9 oktober 2016

SIMPELE SMOOTHIES | RECIPES

Afbeeldingsresultaat
Toen ik op vakantie was in Limburg had ik een blender gekocht. Een schattige kleine blender waarmee ik eindelijk smoothies kon maken. Dat heb ik dan ook meteen gedaan. Elke dag probeerde ik iets nieuws. In deze blogpost laat ik jullie één van die probeersels zien. Het zal vast wel uitgevonden zijn door een ander, maar ik had het nog niet gezien. Ik heb een aantal ingrediënten die we op dat moment in de koelkast hadden bij elkaar gezocht en in de blender gegooid. Daarvan is dit het resultaat! En ohja, dit plaatje hierboven is natuurlijk van Google gehaald. De foto's die ik had gemaakt vond ik er achteraf toch niet zo geweldig uitzien.

Dit zijn de ingrediënten die ik allemaal heb gebruikt:

- Een halve banaan;
- Een paar aardbeien;
- Een paar stukken watermeloen;
- Yoghurt;
- Ranja (maar achteraf was Roosvicee lekkerder geweest).

Ik heb maar kleine porties, omdat ik dus een kleine blender heb. Je weet nu wat voor ingrediënten, dus kun je zelf gaan uitproberen hoeveel je nodig hebt.

Aanschouw: de prachtige gesneden watermeloen. Achteraf was dit veel te veel voor een smoothie, dus heb ik nog heel veel overgehouden. Hiervan heb ik nog meer smoothies kunnen maken, dus dat was ideaal. Natuurlijk was het ook geen straf om de watermeloen gewoon los erbij te eten! Maar goed, dat je dat weet. 

De eerste stap is natuurlijk het fruit in stukjes snijden. Nadat ik de watermeloen heb gesneden, heb ik ook de banaan en een aantal aardbeien in stukjes gesneden. Dit zijn alle drie wel aardig zachte fruitsoorten, maar ik raad je aan dat als je bijvoorbeeld appel in je smoothie wil dat je die in hele kleine stukjes snijdt. Vooral als je wat een goedkopere blender hebt, zoals ik (die van mij komt van de Action).

Dan de volgende stap: het fruit in de blender gooien. Zoals je zit heb ik een laagje watermeloen, daarop een laagje aardbeien en daarop een laagje banaan. 

Dan doe je er een hoeveelheid yoghurt en ranja bij, op eigen gevoel en op grootte van de blender. En dan blenden maar!

Na eventjes blenden krijg je zo'n geweldige smoothie als resultaat! 

En met een schaaltje watermeloen erbij is het helemaal compleet, nomnomnom!


Ik vond het een zeer geslaagde smoothie! Simpel, lekker en volgens mij ook nog wel aardig gezond. Als je zo'n kleine blender hebt als ik kun je meerdere smoothies maken van deze ingrediënten. Dit was genoeg voor ongeveer 1,5/2 glazen.

Bedankt voor het lezen! 

Wat is jouw favoriete combinatie als het gaat om smoothies?


Liefs!

1 opmerking:

  1. Hmmm. Zo lekker. Ik vind smoothies met watermeloen of sinaasappel altijd heerlijk. Kan nooit mislopen ;)

    BeantwoordenVerwijderen