zondag 2 oktober 2016

SPORT UPDATE #5 | SEPTEMBER


Afbeelding: Tumblr.

Well hello October. De tijd gaat snel, wauw. Vandaag maar weer eens een sport update, deze keer van de maand september. Een maand waar ik niet zo tevreden over ben, maar waar wel een reden achter zit. Ik leg het natuurlijk uit in deze blogpost. En ohja, hoe geweldig leuk zijn de sportschoenen en de sportbh op de afbeelding (Google) hier boven? I love it!

Goed, beginnen bij het begin. Deze maand begon goed. Ik sportte niet de vier keren in de week die ik wilde halen, maar ik heb wel twee keer in de week gehaald. Beide weken één keer sportschool en één keer hardlopen. 

Toen begon het weer: de hoofdpijn aanvallen. Het leek wel migraine, zo erg. Ik kon dan gewoon niets meer, ik moest liggen en wilde niets meer horen/zien. Door me veel in te spannen en te concentreren kreeg ik hoofdpijn. Daarom leek sporten me ook niet een heel goed idee, dus heb ik bijna twee weken niets kunnen doen aan sport.

In die twee weken heb ik mijn ogen laten testen bij Pearle; daar kwam uit dat ik een bril nodig had. Het is niet helemaal mis met mijn ogen, maar de bril zou net dat ene beetje verbeteren waardoor ik minder last zou moeten hebben van hoofdpijn. Toen ik mijn bril gekozen had, duurde het twee weken voordat mijn bril klaar was. Vandaar dat ik zolang niet kon sporten. Als ik zou gaan sporten, zou ik de hoofdpijn erger maken en kon ik ook niet meer werken en naar school/stage gaan. Dat vind ik toch wel even belangrijker dan twee weekjes niet sporten. 

Afbeeldingsresultaat voor fitness pictures tumblr
Afbeelding: Google.nl

Daarna kwam er weer een weekendje dat ik wel kon gaan sporten, eindelijk! De zaterdag ben ik gaan hardlopen. Vooral om te testen hoe het verliep met mijn hoofdpijn. Dat ging gelukkig heel goed! Ik heb zelfs een groot stuk in één keer volgehouden wat ik normaal in twee of drie keer doe en ik was niet eens buiten adem. Eigenlijk zeg ik dit niet zo snel, maar ik ben wel trots op mezelf. Het stuk was trouwens bijna 2 km. Ik weet dat een marathon wel 40 km (of meer) is, maar voor mij na een paar weekjes vind ik het toch wel knap. Ik had ook aardig spierpijn in mijn kuiten.

Op de zondag ben ik met mijn vriend naar de sportschool geweest. Hij zorgt er altijd voor dat ik het gewoon doe. Soms vind ik het moeilijk of zwaar en dan lukt het me niet. Als het niet lukt dan word ik een beetje boos op mezelf. Hij zorgt ervoor dat ik doorga en dat het uiteindelijk toch lukt. Dan voel ik me super goed. Ik had ook aardig wat spierpijn de week erna, haha! Maar goed, 'no pain no gain'.

Afbeeldingsresultaat voor running tumblr
Afbeelding: Tumblr.com

Ik weet dat ik vaak uitdagingen bedenk voor mezelf, maar ik heb er toch weer een. Proberen elke dag te gaan hardlopen. Minimaal een week. Ook al is het een klein stukje, toch even hardlopen. Ik weet hoe goed ik me voel nadat ik dat heb gedaan, dus ik wil er mee verder. Langere afstanden proberen en dan hopelijk na een tijdje aan een stuk door 10 km kunnen hardlopen. Dat lijkt me echt super! Ik ga deze maand een midweek naar Parijs, Disneyland. Dan moet ik even kijken of het lukt. Maar in ieder geval een weekje proberen iedere dag te hardlopen! In de update van oktober ga ik jullie dan vertellen van elke dag hoeveel km, hoe lang en hoe het ging. Jullie zijn dus ook mijn motivatie, want ik wil natuurlijk wel kunnen vertellen dat het is gelukt!


Wat is jouw beste motivatie quote als het gaat om sporten?


Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten