woensdag 9 november 2016

Mijn blog | UPDATE

Afbeeldingsresultaat voor blogging tumblr
Afbeelding: Tumblr. 

Hallo hallo. Even een update over mijn blog. Niks ernstigs, ik ga niet stoppen hoor. Ik wil gewoon even iets kwijt. Ik wil het iets anders gaan aanpakken op mijn blog en daar moet je natuurlijk wel van op de hoogte zijn. Ik heb het ook al aangepast onder het kopje "about blog", maar dat lees je natuurlijk niet iedere keer als je op mijn blog kijkt. Vandaar dat ik het nog even deel in een blogpost. 

Maar wat wil je dan anders gaan aanpakken?
Nou, dat zal ik eens even uitleggen. Ik had bedacht om twee vaste dagen in de week aan te houden voor blogposts, zodat er regelmaat zou komen . Ik had mezelf voorgenomen iedere woensdag en zondag een blogpost online te gooien. Dat is een tijd prima gegaan en dat was ook hartstikke leuk, maar ik merkte dat als ik een drukke periode had dat ik dan ging stressen om de vaste dagen dat er een blogpost online moest. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling van een hobby. Soms zat ik tot s'avonds laat nog een blogpost te tikken, terwijl ik veel liever ging slapen. Dat deed ik dan voor de regelmaat en ja, voor wie eigenlijk? Natuurlijk wel een beetje voor de lezers, maar ik ben meer een blog begonnen voor mezelf; om dingen te delen die ik dan later weer terug kan lezen, om mijn creativiteit/fotografie ergens in kwijt te kunnen en natuurlijk omdat ik het leuk vind. 

Waarom zou ik dan vaste dagen aanhouden als ik daar (soms) stress van krijg? Mijn blog is van mij en ik mag zelf doen en laten wat ik wil. Natuurlijk is regelmaat fijn, maar als ik blijer word van blogpost typen als ik er inspiratie, tijd en zin voor heb dan is dat toch veel leuker? Dan merk je dat ook in de blogposts, lijkt mij. 

Afbeeldingsresultaat voor gif blogging
Gif: Tumblr.

Ik wil dus blogposts gaan posten wanneer het mij uitkomt. Dat zal natuurlijk niet één keer per halfjaar zijn haha, het komt goed. Soms zullen er veel ideeën zijn en soms iets minder. Dat was ook een dingetje, want soms had ik in één week drie ideeën en dat moest ik dan gaan verdelen over bijvoorbeeld twee woensdagen en een zondag. Dat vond ik helemaal niet leuk. Het liefst gooide ik ze allemaal in één week online. Vandaar dat ik dus gewoon mijn eigen ding ga doen. Dat hoort toch ook op een eigen blog? Als ik nou professioneel blogster was en hier geld mee zou verdienen, dan was het een ander verhaal geweest. Maar het is een hobby, dus ik houd het lekker zoals ik het wil. 

Daarom zullen de blogposts misschien ook ietsje pietsje anders worden. Ik ben in elke blogpost gewoon mezelf, maar ik probeerde het wel professioneel te doen. Natuurlijk wil ik dat nog steeds wel, omdat ik dat gewoon leuk vind, maar gewoon iets minder. Ik zou het ook wel leuk vinden om gewoon eens een verhaal te delen. In mijn hoofd kon dat op het een of andere manier niet, omdat een blog meestal gaat over bepaalde dingen zoals bijvoorbeeld een review over een lipstick. Dat vind ik ook leuk en dat zul je vast nog vaker voorbij zien komen, maar waarom niet eens een keer een leuke gebeurtenis of juist een tegenslag delen? Want dat is wat ik later wil terug lezen en juist over mij gaat.

Het komt er dus op neer dat ik in een blogpost ga typen wat ik in mijn hoofd heb. Dat was sowieso mijn plan al vanaf het begin, want ik heb zoveel ideeën. Maar zoals ik al zei zat het zo in mijn hoofd dat niet alles kon, omdat dat niet professioneel genoeg zou zijn. Het slaat ook echt nergens op, maar goed.

Dit is hoe ik het wil gaan aanpakken! Wil je op de hoogte blijven van mijn blogposts (aangezien ze nu onregelmatig worden)? Dan kun je me volgen op Bloglovin'.


Thank you voor het begrip en hopelijk tot de volgende blogpost!


Liefs!

Geen opmerkingen

Een reactie plaatsen

© GEJANNA
Maira Gall