woensdag 21 juni 2017

➵ EEN MAAND ZONDER SUIKER | CHALLENGE


Een maand zonder suiker, is dat mogelijk voor mij? Ik ga het proberen! Natuurlijk niet helemaal suikervrij, maar ik zal er zo even dieper op in gaan. Een vriendin van mij heeft dit een tijdje geleden gedaan en ze raadt het heel erg aan. Ze is er ook veel slanker van geworden en dat is natuurlijk nog meer motivatie om het te gaan proberen!

Dus een maand zonder suiker, maar niet helemaal? Huh? 

Ja, ik snap dat je dat denkt. Een maand zonder toegevoegde suikers is het eigenlijk, maar dat is zo'n mond vol woorden en een maand zonder suiker klinkt veel gezonder haha!

Wat zijn toegevoegde suikers eigenlijk? Ik heb even een definitie voor je opgezocht:
Alle suiker, honing, siroop en stroop die toegevoegd worden tijdens de productie en bereiding van voedingsmiddelen. 

Suikers die van nature voorkomen in onbewerkte producten (bijvoorbeeld in fruit, groente, sappen en melk) vallen niet onder deze term. → deze suikers mag ik dus wél eten.

Nadat ik door een vriendin van mij ben geïnspireerd, besloot ik dit boekje te bestellen. Ik heb veel goede reviews gelezen en dit leek me de meest geschikte voor mij! Ook scheelt het een tientje met het basisboek, dus dat was ook wel een voordeel.

Ik besloot er een boekje bij te kopen, omdat ik weet dat het heel moeilijk is om zo suikervrij mogelijk te leven. In dit boekje staan niet alleen recepten (die er overigens heel goed uit zien > eerste indruk), maar ook een uitleg over wat suiker is, wat het met je doet, hoe we zo verslaafd zijn, etc. Heel interessant! Je doet dus niet zomaar een challenge, je krijgt ook alle achtergrond informatie waardoor je bewuster te werk gaat.

Het is wel echt mega lastig hoor. Tegenwoordig wordt overal suiker ingestopt en zijn we er eigenlijk verslaafd aan. Ik heb al een voordeel dat ik alleen water en thee zonder suiker drink. Dat scheelt al een hoop, haha! Alleen ja, ook geen alcohol voor een maand.

Ik mag van mezelf wel volkoren brood en volkoren crackers blijven eten (natuurlijk met mate, maar dat is logisch). Er zit niet veel suiker in en als ik daar ook al mee stop dan denk ik dat ik het niet lang vol ga houden. Vandaar!

Gerelateerde afbeelding
Ik had weer even een nieuwe uitdaging nodig naast het sporten, want het gaat me niet snel genoeg. Dat komt natuurlijk doordat ik er even uit lag door mijn gekneusde knie. Mini sportupdate: ik heb de afgelopen drie weken alweer drie keer in de week gehaald! Het gaat de goede kant op. En nu met deze challenge erbij moet het al helemaal goed komen. Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn lichaam eruit gaat zien na een maand.

Ik ga een video over dit proces maken en dat houdt in: eens in de zoveel tijd updaten en aan het einde van de maand er één video van maken. Het leek me leuk om op mijn blog recepten te delen, want letterlijk alles op internet is ingewikkeld of er moet een heel kunstwerk van eten worden gemaakt. Ik pas het mooi op mezelf aan en maak het een stuk simpeler, tenminste dat probeer ik.

Gerelateerde afbeelding
Ik hoop jullie hiermee te kunnen helpen en als je mee wil doen, doe dan gerust mee! Laat het me weten als je dat doet. Natuurlijk mag je altijd in de reacties een recept achterlaten als je eentje weet, zo helpen we elkaar ook weer!


Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten