zondag 2 juli 2017

➵ BANAAN-EI PANNEKOEKEN | RECIPE

Ik heb ze nog maar één keer geproefd, maar ik ben nu al verliefd. De banaan-ei pannenkoekjes! En dan namens het recept van Teni van fitbeauty.nl. Ik had in mijn blogpost over mijn maand suikervrij gezegd dat ik ook recepten zou delen. Bij deze! ↓


Helaas is de foto aan het  begin van de blogpost de enige foto die ik heb gemaakt, oops. Ik had er niet helemaal bij stil gestaan om dit te gaan delen op mijn blog, ik dacht meer aan hoeveel zin ik had om ze op te eten. Het verbaast me nog dat ik überhaupt toe ben gekomen aan een foto, haha!

Maar jullie hebben vast wel genoeg aan het recept alleen; de ingrediënten en het stappenplan.

Wat heb je nodig?
  • 2 middelgrote bananen, gepeld: 200 gram
  • 3 eieren
  • 40 ml plantaardig melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
  • 45 gram roggebloem (kan elk soort meel/bloem zijn in principe)
  • Olie (ik heb kokosvet gebruikt)
Het stappenplan:

Teni gebruikt een keukenmachine, maar ik heb het gewoon met een staafmixer in een beslagkom gemaakt. En dat werkte ook prima!

Stap 1: maak de bananen smots (om het zo maar even te zeggen) met de staafmixer. Als het lijkt op babyvoedsel, dan is het goed.

Stap 2: vervolgens doe je 3 eieren bij de bananen smots en ga je weer mixen.

Stap 3: en als laatst doe je de melk en roggebloem erbij.

Stap 4: verhit de olie in de pan

Stap 5: met een soeplepel giet je wat beslag in de pan. Ik kon twee pannenkoekjes per keer maken. Als de bovenkant van de pannenkoekjes niet meer nat is, dan kun je ze omdraaien.

En bon appétit! (hoor jij nu ook dat liedje van Katy Perry in je hoofd? Ja ik ook)

Ik heb er jam bij zoals je op de foto kunt zien. Ik heb jam van Céréal gegeten, daar zit 94% minder suiker in. Dat was het beste dat mijn moeder kon vinden in de supermarkt. Heel erg lekker deze jam!


Je kunt er natuurlijk ook fruit op doen of gewoon lekker stroop of poedersuiker als je toch niet bezig bent met suikers! Teni heeft er zelfs nog kwark en honing bij gedaan.

Bedankt voor het lezen en er komen vast meer van dit soort simpele recepten aan! Ik hou zelf namelijk ook totaal niet van ingewikkeld en veel. En heb je zelf nog een heerlijk recept? Deel het zeker in de reacties!Liefs!

1 opmerking: