woensdag 17 januari 2018

➵ PASTA PESTO TONIJN | RECIPE

Pasta, i love it! Ik was in de kerstvakantie een weekje alleen thuis met mijn broertje, dus dat was voor mij het ideale moment om zelf eens te koken. Ik heb wat recepten gezocht op internet en dit sprak mij wel aan. Ik heb het gemaakt en het lukte ook nog eens! En ik vond het zo lekker dat ik het dezelfde week nog een keer heb gemaakt. Het is lekker, simpel en volgens mij niet eens zo heel erg ongezond!

De site waar ik het recept vandaan heb: lekkerensimpel.com.

Tijd: ongeveer twintig minuutjes.

Wat heb je nodig?
  • 150 gr pasta (ik heb volkoren pasta gedaan, beter dan wit!)
  • halve ui
  • bakje cherrytomaatjes 
  • 2 el pesto
  • 2 tl creme fraiche
  • 160 gr tonijn
  • snufje zout en peper
  • (eventueel) 1 el Italiaanse kruiden
  • (eventueel) 50 gr rucola
  • (evntueel) pijnboompitjes 
Bereidingswijze:
- Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. 

- Snipper het uitje en snijd de cherrytomaatjes in stukjes. 
- Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten de cherrytomaatjes toe en bak een paar minuten mee. 
- Voeg daarna de tonijn, pesto en creme fraiche toe en warm het geheel nog een paar minuten op. 
- Zet vervolgens het vuur uit en meng de gekookte pasta met de saus. 
- Voeg zout, peper en eventueel italiaanse kruiden toe en roer het nog even door.
- Serveer de pasta, eventueel met wat rucola en parmezaanse kaas. Ik heb er zelf nog wat pijnboompitjes overheen gedaan!

Eet smakelijk!

Zoals je ziet heel kort en simpel, maar ontzettend lekker. Ook handig om meteen een grotere portie te maken en wat je over hebt in te vriezen!


Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten